Isolatie Maasvlakte Rotterdam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Maasvlakte Rotterdam? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een investering zoals tussenwanden isoleren of isolerende raamfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Hieronder lees je waardevolle informatie over isolatie Maasvlakte Rotterdam. Je komt meer te weten over onderwerpen als isolatie van de gevel en U-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-maasvlakte-rotterdam-3199

 • Lagere maandlasten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Een duurzame oplossing
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3199
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand vind je de interessantste onderdelen om een woning in Maasvlakte Rotterdam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Maasvlakte Rotterdam kan erg voordelig (vanaf plusminus € 840 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De tarieven zijn ongeveer €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €275 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Maasvlakte Rotterdam kost doorgaans €4550. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1210. De besparing loopt op tot €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Daarmee bespaar je om en nabij €800 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we allerlei vaak toegepaste alternatieven. Hierna benoemen we de populairste alternatieven.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Maasvlakte Rotterdam (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Maasvlakte Rotterdam isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2350 m3. Dat komt neer op €925 p/jaar. Op deze website ontdek je de hoogte van de investering wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Maasvlakte Rotterdam. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3800)
€605
(€4900)
€970
(€9750)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€230
(€1750)
€370
(€3300)
Spouwmuur€400
(€1725)
€480
(€2400)
€870
(€3475)
HR++ glas€200
(€2750)
€265
(€3975)
€445
(€4475)
isolatie maasvlakte-rotterdam 3199

Gangbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Meer weten over de isolatiespecialist in Maasvlakte Rotterdam?

Waarom mijn woning in Maasvlakte Rotterdam isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieleverancier als Eneco of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3075 en dat levert gemiddeld op €345, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op die manier wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse activiteiten zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een samenvatting van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Hubo, Praxis, Formido, Multimate, Karwei, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Rotterdam

Door een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 15 procent van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Maasvlakte Rotterdam een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.rotterdam.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Rotterdam
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Maasvlakte Rotterdam. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Middels onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Maasvlakte Rotterdam wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Maasvlakte Rotterdam voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Maasvlakte Rotterdam. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een optimaal klimaat in huis en bespaart veel energie. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen