Isolatie Hoek van Holland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hoek van Holland? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een aantal stappen als bijv. plat dak isoleren of radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website vind je bruikbare informatie over isolatie Hoek van Holland. Je komt meer te weten over topics als isolerende raambekleding en K-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-hoek-van-holland-3151

 • Significant lagere energiekosten
 • Geen vochtproblemen
 • Een duurzame oplossing
 • Interessante energiebespaarlening
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3151
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop tref je de populairste acties om je woning in Hoek van Holland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hoek van Holland is betaalbaar (vanaf zo’n € 850 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten liggen rond €1750 en het resultaat is zo’n €210 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, glaswol, steenwol, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hoek van Holland kost je zo’n €4850. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1190. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Je profiteert van circa €760 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog een aantal vaak toegepaste opties. In het gedeelte hieronder praten we over de populairste vormen.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Hoek van Holland (april 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of bijdragen aan een duurzame toekomst? Woning Hoek van Holland isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. Dat is dus al gauw €1150 per jaar. Onderstaand bekijk je de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Hoek van Holland. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3250)
€605
(€5250)
€1120
(€8300)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€285
(€1750)
€330
(€3400)
Spouwmuur€235
(€1550)
€660
(€2700)
€785
(€3625)
HR++ glas€210
(€2300)
€270
(€3175)
€425
(€4950)
isolatie hoek-van-holland 3151

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Hoek van Holland?

Waarom mijn woning in Hoek van Holland isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Energiedirect of Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3175 en dat levert gemiddeld op €210 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke investeringen als isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Onderstaand bekijk je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Formido, Praxis, Karwei, Multimate, Hornbach, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Rotterdam

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 15 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Hoek van Holland een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.rotterdam.nl voor de status in april 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Rotterdam
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Hoek van Holland. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Via onderstaande tips creëer je een isolatieplan Hoek van Holland wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hoek van Holland voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Hoek van Holland. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een comfortabel binnenklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen