Isolatie Europoort Rotterdam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Europoort Rotterdam? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak of kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina ontdek je handige informatie over isolatie Europoort Rotterdam. We staan stil bij thema’s als naden en kieren dichten en cellulose isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-europoort-rotterdam-3198

 • Supersnel terugverdient
 • Einde van vochtproblemen
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3198
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna ontdek jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Europoort Rotterdam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Europoort Rotterdam is aantrekkelijk (rond de € 890 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €230 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De tarieven variëren rond €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €285 p/jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Europoort Rotterdam kost om en nabij de €5000. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1230. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11700. Je profiteert van grofweg €940 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande kennen we verschillende mogelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf behandelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Europoort Rotterdam (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en uiteraard een energiezuinige toekomst? Woning Europoort Rotterdam isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2275 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 per 12 maanden. Hierna tref je de hoogte van de investering zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Europoort Rotterdam. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3450)
€655
(€5750)
€1080
(€8250)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€260
(€2300)
€395
(€2850)
Spouwmuur€300
(€1550)
€670
(€2725)
€930
(€3275)
HR++ glas€235
(€2525)
€270
(€3975)
€380
(€4775)
isolatie europoort-rotterdam 3198

Interessante Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Europoort Rotterdam?

Waarom mijn woning in Europoort Rotterdam isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie en Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3750 en dat levert gemiddeld op €295, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor analyseer je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse acties als isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Formido, Multimate, Hornbach, Praxis, Hubo, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Rotterdam

Dankzij een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg 15 procent van de tarieven kan je terugvragen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Europoort Rotterdam een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.rotterdam.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Rotterdam
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Europoort Rotterdam. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Europoort Rotterdam wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Via een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Europoort Rotterdam voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Europoort Rotterdam. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen