Isolatie Herkenbosch

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Herkenbosch? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Met enkele acties als schuin dak isoleren en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Onderstaand komen we met handige informatie over isolatie Herkenbosch. Je leest uitvoerig over zaken als deuren isoleren en thermische bruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-herkenbosch-6075

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Temperatuur in eigen hand
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6075
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop ontdek jij de meest populaire methodes om een woning in Herkenbosch te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Herkenbosch is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 820 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €280 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen variëren rond €1900 en het bespaart flink geld, tot wel €285 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Herkenbosch kost doorgaans €5100. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €950. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €13100. Hiermee bespaar je ongeveer €990 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we nog enkele interessante uitvoeringen. In onderstaande tekst praten we over de meest rendabele vormen.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Herkenbosch (juli 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en natuurlijk een groenere gemeenschap? Woning Herkenbosch isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2925 m3. Dat komt neer op €925 p/jaar. Op deze website berekenen we de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Herkenbosch. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4050)
€645
(€6800)
€970
(€8700)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€170
(€2550)
€395
(€3200)
Spouwmuur€305
(€1150)
€660
(€2625)
€855
(€3300)
HR++ glas€240
(€2975)
€295
(€3475)
€415
(€5375)
isolatie herkenbosch 6075

Gangbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

FAQ voor de isolatiespecialist in Herkenbosch?

Waarom mijn woning in Herkenbosch isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieleverancier als Budget Energie of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900, waarbij u een besparing realiseert van €235 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande acties zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Hieronder komen we met een korte omschrijving van het huidige assortiment. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Karwei, Hornbach, Formido, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Roerdalen

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 15 procent van de factuur kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Herkenbosch een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.roerdalen.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Roerdalen
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Herkenbosch. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Herkenbosch wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Herkenbosch voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Herkenbosch. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en veel minder stookkosten. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen