Isolatie Sint Odiliënberg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Sint Odiliënberg? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een aantal stappen als vliering isoleren en radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna check je uiteenlopende informatie over isolatie Sint Odiliënberg. We gaan aan de slag met topics als de gevel isoleren en isolatieplan. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-sint-odilienberg-6077

 • Lagere energierekening
 • Einde van vochtproblemen
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6077
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina tref jij de populairste manieren om jullie woning in Sint Odiliënberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sint Odiliënberg is betaalbaar (vanaf ongeveer € 850 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €225 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen variëren rond €1950 en je bespaart al snel €230, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, glaswol, steenwol, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sint Odiliënberg kost je zo’n €4650. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €13100. Hiermee bespaar je om en nabij €960 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we verscheidene mogelijke opties. Hierna beoordelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Sint Odiliënberg (februari 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een bewuste toekomst? Woning Sint Odiliënberg isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2925 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €850 p/jaar. Onderstaand calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Sint Odiliënberg. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3750)
€705
(€6150)
€1160
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€180
(€1900)
€315
(€3600)
Spouwmuur€190
(€1525)
€600
(€2500)
€780
(€3150)
HR++ glas€220
(€2325)
€335
(€3850)
€415
(€5225)
isolatie sint-odilienberg 6077

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

FAQ voor de isolatiespecialist in Sint Odiliënberg?

Waarom mijn woning in Sint Odiliënberg isoleren?

Een solide woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect of Nuon, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3200 en dat bespaart tot €270 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Dan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote acties zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze pagina lees je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Hubo, Gamma, Formido, Karwei. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Roerdalen

Via een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15% van de kosten mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Sint Odiliënberg een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.roerdalen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Roerdalen
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Sint Odiliënberg. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Aan de hand van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Sint Odiliënberg wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sint Odiliënberg voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Sint Odiliënberg. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een comfortabel binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen