Isolatie Vlodrop

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Vlodrop? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals isolatie van de spouwmuur of radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder lees je belangrijke informatie over isolatie Vlodrop. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie plaatsen en warmtelekken. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-vlodrop-6063

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Kan snel aangebracht worden
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6063
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand ontdek je de meest populaire werkzaamheden om jullie woning in Vlodrop te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte verliest niet onnodig warmte met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Vlodrop is interessant (om en nabij de € 770 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €295 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1625 en het bespaart circa €285 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Vlodrop kost zo’n €4900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1010. Het voordeel loopt al gauw op tot €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €13500. Je profiteert van circa €780 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook zien we nog enkele alternatieve opties. In het volgende overzicht vermelden we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Vlodrop (juli 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een CO-2 reducerende toekomst? Woning Vlodrop isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2250 m3. De besparing komt neer op €1275 (jaarlijks). Onderstaand vind je de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Vlodrop. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per actie tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3650)
€835
(€7400)
€1180
(€8500)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€190
(€1750)
€300
(€3600)
Spouwmuur€280
(€1675)
€700
(€2150)
€870
(€3600)
HR++ glas€230
(€2550)
€320
(€3650)
€380
(€5275)
isolatie vlodrop 6063

Erkende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Vlodrop?

Waarom mijn woning in Vlodrop isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieleverancier als Essent en Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3150, dat betekent een winst van 210 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Hierdoor analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende investeringen als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Formido, Karwei, Multimate, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Roerdalen

Door opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 20% van de factuur krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Vlodrop een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.roerdalen.nl voor opties in juli 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Roerdalen
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Vlodrop. Ook interessant is de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Vlodrop wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Vlodrop voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Vlodrop. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen