Isolatie Montfort

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Montfort? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als binnenmuren isoleren en schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze website komen we met bruikbare informatie over isolatie Montfort. We gaan aan de slag met items als de vloer isoleren en PIR isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-montfort-6065

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een optimale leefomgeving
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Voor iedere portemonnee
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6065
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Hierna ontdek je de populairste manieren om jullie woning in Montfort te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Montfort is betaalbaar (vanaf zo’n € 850 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €225 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven liggen rond €1900 en het rendement ligt op zo’n €275 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Montfort kost je zo’n €5250. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1020. De besparing loopt op tot €770 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Hiermee bespaar je grofweg €830 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens onderscheiden we verschillende rendabele oplossingen. In onderstaande tekst behandelen we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Montfort (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten of bijdragen aan een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Montfort isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2125 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de gemiddelde kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Montfort. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3050)
€725
(€4900)
€1080
(€9600)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€240
(€2050)
€390
(€3500)
Spouwmuur€325
(€1150)
€490
(€2575)
€925
(€3400)
HR++ glas€235
(€1875)
€290
(€3725)
€395
(€4800)
isolatie montfort 6065

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Montfort?

Waarom mijn woning in Montfort isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een maatschappij als Energiedirect of Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3225 en geeft een besparing van €310 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige klussen zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hierna komen we met een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Multimate, Hubo, Gamma, Formido. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Roerdalen

Via opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 20% van de kosten mag je terug verwachten.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Montfort een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.roerdalen.nl voor de status in mei 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Roerdalen
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Montfort. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Geholpen door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Montfort wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Montfort voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Montfort. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen leiden tot een aangenaam klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen