Isolatie Botlek Rotterdam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Botlek Rotterdam? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur of radiatorfolie plaatsen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op deze website check je bruikbare informatie over isolatie Botlek Rotterdam. We staan stil bij items als je spouwmuur isoleren en houten vloer isoleren. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-botlek-rotterdam-3197

 • Een flink lagere energierekening
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Erkende uitvoerders

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode3197
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna vind je de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Botlek Rotterdam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Botlek Rotterdam is goed te betalen (al vanaf € 820 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €285 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1650 en je bespaart al snel €205 p/jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Botlek Rotterdam kost om en nabij de €5450. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. Het voordeel loopt al gauw op tot €830 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11000. Dit levert op circa €900 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook bestaan er diverse mogelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht benoemen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Botlek Rotterdam (juli 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of wellicht een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Botlek Rotterdam isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2575 m3. De besparing komt neer op €1175 per jaar. Hieronder calculeren we de hoogte van de investering zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Botlek Rotterdam. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3400)
€725
(€6500)
€940
(€8950)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€245
(€2050)
€320
(€3050)
Spouwmuur€175
(€875)
€570
(€2200)
€875
(€3050)
HR++ glas€225
(€1950)
€260
(€3750)
€410
(€5350)
isolatie botlek-rotterdam 3197

Professionele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Botlek Rotterdam?

Waarom mijn woning in Botlek Rotterdam isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij zoals Greenchoice en Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €4000 en dat levert gemiddeld op €330 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan zie je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse klussen zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. In de box hieronder ontdek je praktische info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Formido, Hornbach, Gamma, Karwei, Praxis. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Roerdalen

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 20% van de offerte kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Botlek Rotterdam een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.roerdalen.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Roerdalen
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Botlek Rotterdam. Bekijk ook eens de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Met ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Botlek Rotterdam wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Botlek Rotterdam voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Botlek Rotterdam. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een aangenaam en prettig klimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen