Isolatie Melick

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Melick? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een investering als isolatie binnenkant gevel en isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl check je diverse informatie over isolatie Melick. Je komt meer te weten over onderwerpen als buisisolatie en U-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-melick-6074

 • Elke maand besparen op energie
 • Minder tocht in huis
 • Vermindering Milieu-impact
 • Relatief snel te plaatsen
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6074
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dit vaak niet zo. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op deze website bekijk je de populairste werkzaamheden om een woning in Melick te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Melick is goedkoop (vanaf plusminus € 920 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €280 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen liggen rond €1825 en het resultaat is zo’n €265 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Melick kost ongeveer €4700. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Hiermee bespaar je zo’n €860 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook bestaan er allerlei aantrekkelijke opties. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Melick (april 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en natuurlijk een bewuste gemeenschap? Woning Melick isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2150 m3. De besparing komt neer op €925 per jaar. Op deze pagina calculeren we de kosten (bij benadering) op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Melick. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3200)
€875
(€4950)
€1180
(€8200)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€190
(€2300)
€335
(€3300)
Spouwmuur€385
(€850)
€620
(€1900)
€835
(€3075)
HR++ glas€230
(€2200)
€305
(€4100)
€355
(€5175)
isolatie melick 6074

Gangbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Melick?

Waarom mijn woning in Melick isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco en NLE, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3625 en dat bespaart tot €330 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse acties als isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hieronder tref je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Hubo, Gamma, Multimate, Formido. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Roerdalen

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n een kwart van de onkosten krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Melick een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.roerdalen.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Roerdalen
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Melick. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Melick wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn enkel glas, oude muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Melick voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Melick. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen