Isolatie Vrouwenakker

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Vrouwenakker? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen als muren isoleren of isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal vind je diverse informatie over isolatie Vrouwenakker. Denk aan onderwerpen als de bodem isoleren en spouwanker. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-vrouwenakker-1428

 • Hoog rendement
 • Een prettig leefklimaat
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Minder geluid van buiten
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode1428
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina bekijk jij de interessantste acties om je woning in Vrouwenakker te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Vrouwenakker is betaalbaar (rond de € 870 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten liggen rond €1600 en de potentiële besparing ligt op €230 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vrouwenakker kost gemiddeld €4750. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1130. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11300. Het voordeel is pakweg €810, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast zien we verschillende vaak toegepaste vormen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Vrouwenakker (juni 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of wellicht een bewuste wereld? Woning Vrouwenakker isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2200 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 per jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Vrouwenakker. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3450)
€595
(€6900)
€1000
(€9400)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€280
(€1850)
€310
(€2900)
Spouwmuur€225
(€1200)
€630
(€2100)
€905
(€3000)
HR++ glas€220
(€2050)
€270
(€4175)
€400
(€5025)
isolatie vrouwenakker 1428

Bekende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Vragen voor een isolatiespecialist in Vrouwenakker?

Waarom mijn woning in Vrouwenakker isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Engie en Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3975, dat betekent een winst van 210 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende werkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze website komen we met kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Hornbach, Formido, Hubo, Praxis. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Nieuwkoop

Door opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg een kwart van de kosten mag je terugvorderen.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Vrouwenakker extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.nieuwkoop.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Nieuwkoop
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Vrouwenakker. Ook interessant is de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Vrouwenakker wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Vrouwenakker voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Vrouwenakker. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettig leefklimaat en veel minder stookkosten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen