Isolatie Woerdense Verlaat

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Woerdense Verlaat? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van muren en isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl vind je handige informatie over isolatie Woerdense Verlaat. Je kunt denken aan items als tochtbanden en koudeval. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-woerdense-verlaat-3652

 • Een flink lagere energierekening
 • Einde van vochtproblemen
 • Groene investering
 • Speciale groene leningen
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode3652
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Hierna check je de meest populaire stappen om jullie woning in Woerdense Verlaat te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Woerdense Verlaat is betaalbaar beginnend bij € 770 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €295 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De kosten liggen rond €1925 en het resultaat is zo’n €190 per jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, icynene, folie, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Woerdense Verlaat kost plusminus €5150. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. Het rendement is al snel €720 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €13000. Daarmee bespaar je pakweg €800 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zijn er allerlei mogelijke uitvoeringen. Hieronder benoemen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Woerdense Verlaat (april 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of een energiebewuste samenleving? Woning Woerdense Verlaat isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2900 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1175 per jaar. Onderstaand bekijk je de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Woerdense Verlaat. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie heb je terugverdiend in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4200)
€885
(€5500)
€1070
(€9900)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€270
(€2050)
€385
(€3100)
Spouwmuur€245
(€1400)
€490
(€2775)
€920
(€3100)
HR++ glas€235
(€2975)
€290
(€3450)
€360
(€5250)
isolatie woerdense-verlaat 3652

Bekende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

FAQ voor de isolatiespecialist in Woerdense Verlaat?

Waarom mijn woning in Woerdense Verlaat isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij als Engie of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Mede biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3400 en besparen tot €320 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige investeringen zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze pagina tref je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Te koop bij populaire bouwmarkten als Multimate, Praxis, Karwei, Hornbach, Gamma, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Nieuwkoop

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 25% van de offerte kan je terugvorderen.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Woerdense Verlaat een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.nieuwkoop.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Nieuwkoop
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Woerdense Verlaat. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Woerdense Verlaat wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Woerdense Verlaat voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Woerdense Verlaat. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een comfortabel wooncomfort en veel lagere gaskosten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen