Isolatie Noorden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Noorden? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals dakisolatie en isolatie van verwarmingsbuizen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl vind je uitgebreide informatie over isolatie Noorden. Je komt meer te weten over thema’s als dakisolatie en subsidie Isolatie juli 2024. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-noorden-2431

 • De energienota gaat omlaag
 • Een optimale leefomgeving
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2431
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna achterhaal je de meest toegepaste acties om jouw woning in Noorden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Noorden kan erg voordelig (al vanaf € 970 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn ongeveer €1925 en het resultaat is zo’n €245 per jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, steenwol, icynene, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Noorden kost je zo’n €5700. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1050. De besparing loopt op tot €700 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. Hiermee bespaar je om en nabij €910 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we nog meer aantrekkelijke alternatieven. In onderstaande tekst beschrijven we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Noorden (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en natuurlijk een groenere gemeenschap? Woning Noorden isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2200 m3. Dat komt neer op €1125 per 12 maanden. Hieronder tref je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Noorden. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3700)
€715
(€6750)
€1220
(€9950)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€235
(€1950)
€330
(€3050)
Spouwmuur€175
(€825)
€510
(€2775)
€905
(€3450)
HR++ glas€210
(€2675)
€340
(€3025)
€435
(€4750)
isolatie noorden 2431

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

FAQ voor de isolatiespecialist in Noorden?

Waarom mijn woning in Noorden isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij zoals Energiedirect of Qurrent, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3750 en dat levert gemiddeld op €255 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide maatregelen als isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hierna komen we met een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Formido, Hubo, Gamma, Praxis. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Nieuwkoop

Door subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 25% van de offerte kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Noorden een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.nieuwkoop.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nieuwkoop
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Noorden. Bekijk ook eens GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Dankzij tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Noorden wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Noorden voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Noorden. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen