Isolatie Zevenhoven

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Zevenhoven? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand tref je belangrijke informatie over isolatie Zevenhoven. Dit kan gaan om vraagstukken over de buitengevel isoleren en stappenplan woningisolatie. Meteen besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-zevenhoven-2435

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Goed voor het milieu
 • Minder storende geluiden
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2435
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf vind jij de meest populaire methodes om jouw woning in Zevenhoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Zevenhoven is interessant (plusminus € 830 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €275 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De kosten liggen rond €1675 en het bespaart flink geld, tot wel €215 per jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Zevenhoven kost gemiddeld €4950. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €960. Het rendement is al snel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12800. Het voordeel is ong. €890, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook kennen we nog enkele vaak toegepaste opties. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest toegepaste vormen.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Zevenhoven (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en een energiebewuste samenleving? Woning Zevenhoven isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. De besparing komt neer op €1425 (jaarlijks). Hierna tref je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Zevenhoven. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met 6 procent rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3250)
€685
(€7350)
€980
(€9600)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€285
(€2400)
€395
(€2700)
Spouwmuur€235
(€1175)
€640
(€1925)
€825
(€3650)
HR++ glas€195
(€2350)
€280
(€3275)
€380
(€4900)
isolatie zevenhoven 2435

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Zevenhoven?

Waarom mijn woning in Zevenhoven isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Greenchoice of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675 en dat bespaart tot €250 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige klussen zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Te koop bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Praxis, Multimate, Formido, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Nieuwkoop

Mede door een subsidie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 15% van de factuur kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Zevenhoven een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.nieuwkoop.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Nieuwkoop
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Zevenhoven. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Middels ons stappenplan kom je met een isolatieplan Zevenhoven wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Zevenhoven voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Zevenhoven. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen