Isolatie Nieuwveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Nieuwveen? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel als bijv. de bodem isoleren en radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hieronder bekijk je diverse informatie over isolatie Nieuwveen. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals tochtbanden en vocht in huis of vochtproblemen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-nieuwveen-2441

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2441
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal prima geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna vind jij de populairste stappen om je woning in Nieuwveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis verliest niet onnodig warmte met als effect een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Nieuwveen is goedkoop (vanaf € 730 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €260 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De onkosten variëren rond €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €195 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, icynene, glaswol, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Nieuwveen kost plusminus €4850. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1030. De besparing loopt op tot €710 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12600. Het voordeel is om en nabij €960 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast onderscheiden we nog een aantal aantrekkelijke oplossingen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Nieuwveen (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijk een bewuste gemeenschap? Woning Nieuwveen isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2525 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 p/jaar. Hierna komen we met de hoogte van de investering in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Nieuwveen. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4250)
€855
(€6750)
€1250
(€8450)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€275
(€2500)
€305
(€3550)
Spouwmuur€385
(€1075)
€550
(€2575)
€815
(€3100)
HR++ glas€220
(€2500)
€300
(€3075)
€410
(€5100)
isolatie nieuwveen 2441

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Meer weten over de isolatiespecialist in Nieuwveen?

Waarom mijn woning in Nieuwveen isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Delta en Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3625 en dat levert gemiddeld op €330 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande investeringen als isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze pagina tref je meer info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Formido, Multimate, Karwei, Hubo, Hornbach, Gamma. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Nieuwkoop

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 15 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Nieuwveen een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.nieuwkoop.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nieuwkoop
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Nieuwveen. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via onderstaande tips creëer je een isolatieplan Nieuwveen wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Nieuwveen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Nieuwveen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een aangenaam en prettig klimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen