Isolatie Ter Aar

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ter Aar? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een isolatiemaatregel zoals triple glas en radiatorfolie plaatsen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Ter Aar. We bespreken vraagstukken over isolatie van de garage en steenwol. Direct aan de slag? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-ter-aar-2461

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • CO2 uitstoot beperken
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2461
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje tref jij de meest populaire manieren om een woning in Ter Aar te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ter Aar is interessant (vanaf € 770 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €205 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen zijn zo’n €1800 en je profiteert van een besparing tot wel €250 per jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, icynene, steenwol, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Ter Aar kost plusminus €5000. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1010. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Hiermee bespaar je circa €900 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verschillende interessante opties. In het gedeelte hierna praten we over de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Ter Aar (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een duurzame maatschappij? Woning Ter Aar isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2950 m3. Dat komt neer op €1225 per jaar. Onderstaand bekijk je de totale kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Ter Aar. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4300)
€885
(€7150)
€960
(€8000)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€245
(€2500)
€385
(€3300)
Spouwmuur€380
(€1725)
€750
(€2200)
€930
(€3300)
HR++ glas€215
(€1950)
€270
(€3825)
€425
(€5125)
isolatie ter-aar 2461

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Ter Aar?

Waarom mijn woning in Ter Aar isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Engie of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3600 en dat bespaart tot €280 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide klussen als isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hierna bekijk je nuttige informatie over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Multimate, Karwei, Hubo, Formido, Praxis, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Nieuwkoop

Met hulp van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 25 procent van de offerte mag je terugvorderen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Ter Aar extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.nieuwkoop.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nieuwkoop
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Ter Aar. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? D.m.v. tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Ter Aar wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Ter Aar voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Ter Aar. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam wooncomfort en een veel lagere energierekening. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen