Isolatie Grafhorst

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Grafhorst? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een investering als de spouw isoleren of isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna lees je bruikbare informatie over isolatie Grafhorst. Je komt meer te weten over items als de binnengevel isoleren en EPS isolatie. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-grafhorst-8277

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8277
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand ontdek je de meest interessante manieren om jouw woning in Grafhorst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Grafhorst is interessant (ongeveer € 990 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €295 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten variëren rond €1725 en het bespaart flink geld, tot wel €270, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Grafhorst kost ongeveer €5200. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1040. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Het voordeel is plusminus €960, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Verder zijn er meerdere aantrekkelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst beschrijven we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Grafhorst (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en uiteraard een groenere samenleving? Woning Grafhorst isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1075 op jaarbasis. Onderstaand calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Grafhorst. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3050)
€875
(€6950)
€1120
(€8500)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€190
(€1550)
€335
(€2700)
Spouwmuur€275
(€1650)
€530
(€2225)
€790
(€3225)
HR++ glas€220
(€2775)
€300
(€4000)
€395
(€4550)
isolatie grafhorst 8277

Erkende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Meer weten over de isolatiespecialist in Grafhorst?

Waarom mijn woning in Grafhorst isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Delta of Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000 en dat levert gemiddeld op €350 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige activiteiten zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze website lees je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Gamma, Formido, Karwei, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kampen

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer een kwart van de onkosten mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Grafhorst een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.kampen.nl voor opties in april 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Kampen
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Grafhorst. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Grafhorst wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Grafhorst voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Grafhorst. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen