Isolatie Kamperveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Kamperveen? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Dankzij een isolatiemaatregel als isolatie van de zolder en radiatorfolie plaatsen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand check je nuttige informatie over isolatie Kamperveen. Denk aan zaken als warmtereflecterende folie en verschillende materialen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-kamperveen-8278

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een optimaal leefklimaat
 • Een verantwoorde warme woning
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8278
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website bekijk je de meest interessante methodes om jouw woning in Kamperveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Kamperveen is betaalbaar (al vanaf +/- € 830 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €200 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten bedragen zo’n €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Kamperveen kost +/- €4900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1170. Het rendement is al snel €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12600. Hiermee bespaar je ongeveer €860 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we nog enkele vaak toegepaste oplossingen. In het volgende overzicht bespreken we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Kamperveen (februari 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en natuurlijk een energiezuinige samenleving? Woning Kamperveen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2475 m3. Dat komt neer op €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand vind je de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Kamperveen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4350)
€885
(€4700)
€910
(€9300)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€235
(€2150)
€345
(€3450)
Spouwmuur€360
(€1675)
€750
(€2750)
€795
(€3150)
HR++ glas€200
(€1950)
€270
(€3925)
€410
(€4875)
isolatie kamperveen 8278

Gangbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Kamperveen?

Waarom mijn woning in Kamperveen isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieleverancier als Delta of Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3450, dat betekent een winst van 235 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan ziet u wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende projecten als isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze website tref je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Formido, Hubo, Multimate, Praxis. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kampen

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 25% van de onkosten mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Kamperveen een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.kampen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Kampen
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Kamperveen. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Dankzij de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Kamperveen wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Met een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Kamperveen voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Kamperveen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een lekker warm huis en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen