Isolatie IJsselmuiden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in IJsselmuiden? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouw en radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna tref je belangrijke informatie over isolatie IJsselmuiden. Je komt meer te weten over zaken als isolerende deuren en steenwol Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-ijsselmuiden-8275

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Geluidswerende werking
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8275
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje achterhaal je de meest populaire acties om je woning in IJsselmuiden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning houdt warmte beter vast, met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in IJsselmuiden is betaalbaar (vanaf € 840 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De kosten variëren rond €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €280 p/jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, chips, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in IJsselmuiden kost zo’n €4600. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12000. Je profiteert van pakweg €910, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we verscheidene interessante opties. In onderstaande tekst beoordelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in IJsselmuiden (april 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of wellicht een CO-2 reducerende maatschappij? Woning IJsselmuiden isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2050 m3. Dat komt neer op €850 p/jaar. Onderstaand kijken we naar de gemiddelde kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in IJsselmuiden. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3650)
€675
(€5150)
€980
(€9150)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€205
(€2250)
€320
(€3300)
Spouwmuur€215
(€1375)
€650
(€2550)
€790
(€3400)
HR++ glas€230
(€2475)
€300
(€3975)
€435
(€4475)
isolatie ijsselmuiden 8275

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in IJsselmuiden?

Waarom mijn woning in IJsselmuiden isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Vandebron, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezonde leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3725 en geeft een besparing van €300 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Daardoor achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende werkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hubo, Hornbach, Praxis, Formido, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kampen

Door opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer een kwart van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in IJsselmuiden een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.kampen.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Kampen
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in IJsselmuiden. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan IJsselmuiden wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in IJsselmuiden voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in IJsselmuiden. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een aangenaam en prettig klimaat en veel minder stookkosten. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een gezonde leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen