Isolatie Wilsum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Wilsum? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld gevelisolatie of schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website lees je nuttige informatie over isolatie Wilsum. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolerende kozijnen en condensvorming. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-wilsum-8274

 • Veel minder betalen voor energie
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8274
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand zie je de meest populaire acties om een woning in Wilsum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wilsum is goedkoop (al vanaf +/- € 770 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €295 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen variëren rond €1625 en de besparing op de energienota loopt op tot €265 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, glaswol, dekens, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Wilsum kost +/- €5400. Doe je het zelf? Dan kost het circa €960. De besparing loopt op tot €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12200. Dit levert op circa €900 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er nog een aantal alternatieve werkzaamheden. In het volgende overzicht beschrijven we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wilsum (februari 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en ook een energiebewuste maatschappij? Woning Wilsum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2100 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal ontdek je de totale prijs als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Wilsum. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3650)
€765
(€6800)
€980
(€8350)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€245
(€2100)
€350
(€2700)
Spouwmuur€210
(€1575)
€560
(€2150)
€930
(€3675)
HR++ glas€230
(€2275)
€325
(€3975)
€415
(€4475)
isolatie wilsum 8274

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Wilsum?

Waarom mijn woning in Wilsum isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Eneco en Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Ook geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3850, dat betekent een winst van 240 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide investeringen als isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hieronder tref je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Gamma, Formido, Karwei, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kampen

Door een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 15% van de kosten kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Wilsum extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.kampen.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kampen
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Wilsum. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Via het advies hieronder creëer je een isolatieplan Wilsum wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Wilsum voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Wilsum. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een gezond klimaat in huis en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen