Isolatie Zalk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Zalk? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen als muren isoleren of schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl vind je diverse informatie over isolatie Zalk. Dit kan gaan om vraagstukken over isolatie van muren en energie besparen tips. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-zalk-8276

 • Significant lagere energiekosten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Minder vervuiling
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8276
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop lees jij de meest rendabele manieren om jullie woning in Zalk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zalk kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 830 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De tarieven variëren rond €1850 en de potentiële besparing ligt op €190, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Zalk kost gemiddeld €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €960. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. Je profiteert van zo’n €970 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0kennen we meerdere aantrekkelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Zalk (februari 2024)?

Wil jij lagere energielasten of bijdragen aan een duurzame maatschappij? Woning Zalk isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2275 m3. Dat is dus al gauw €1450 per jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Zalk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4100)
€575
(€6400)
€1030
(€9250)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€170
(€2200)
€345
(€3300)
Spouwmuur€260
(€1475)
€600
(€2550)
€825
(€3025)
HR++ glas€225
(€2150)
€265
(€3150)
€445
(€4550)
isolatie zalk 8276

Erkende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Vragen voor een isolatiespecialist in Zalk?

Waarom mijn woning in Zalk isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Delta of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3675 en besparen tot €335 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige maatregelen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Hierna tref je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Formido, Hubo, Praxis, Gamma. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Kampen

Door subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg 25 procent van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Zalk een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.kampen.nl voor opties in februari 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kampen
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Zalk. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Zalk wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere geen HR++ glas, oude muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Zalk voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Zalk. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen leiden tot een aangenaam en prettig klimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen