Isolatie s-Heerenbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in s-Heerenbroek? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage en radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website ontdek je uitgebreide informatie over isolatie s-Heerenbroek. We zoomen in op thema’s als isolatie van buitenmuren en houten vloer isoleren. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-s-heerenbroek-8275

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Vocht absorberend vermogen
 • Een duurzame oplossing
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8275
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna check jij de populairste stappen om jouw woning in s-Heerenbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in s-Heerenbroek is interessant (plusminus € 890 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €240 (jaarlijkst, kosten maart 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De kosten zijn zo’n €1600 en het bespaart circa €185 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, folie, steenwol, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in s-Heerenbroek kost zo’n €5500. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1240. De besparing loopt op tot €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €13200. Het voordeel is plusminus €760 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we verscheidene vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in s-Heerenbroek (maart 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een energiezuinige toekomst? Woning s-Heerenbroek isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2875 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website tref je de totale prijs op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in s-Heerenbroek. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met 6 procent rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3450)
€745
(€5200)
€1000
(€8400)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€225
(€2500)
€370
(€3500)
Spouwmuur€210
(€1500)
€720
(€1975)
€805
(€3100)
HR++ glas€205
(€2825)
€295
(€3350)
€375
(€4500)
isolatie s-heerenbroek 8275

Gangbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

FAQ voor de isolatiespecialist in s-Heerenbroek?

Waarom mijn woning in s-Heerenbroek isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Essent en Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3625 en besparen tot €350 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige werkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hierna bekijk je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Karwei, Praxis, Hubo, Gamma, Formido. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kampen

Dankzij opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 20% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in s-Heerenbroek een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.kampen.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kampen
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in s-Heerenbroek. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Via het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan s-Heerenbroek wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in s-Heerenbroek voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in s-Heerenbroek. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettig klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen