Isolatie Goor

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Goor? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op deze website bekijk je waardevolle informatie over isolatie Goor. We gaan aan de slag met vraagstukken over radiatorfolie en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-goor-7471

 • Aantrekkelijk rendement
 • Meer controle in de woning
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7471
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand achterhaal jij de aantrekkelijkste manieren om een woning in Goor te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Goor is voordeling beginnend bij € 900 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €205 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn gemiddeld €1775 en je bespaart al snel €210 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Goor kost zo’n €4900. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1140. Het rendement is al snel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13200. De winst is om en nabij €810 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er meerdere rendabele alternatieven. In het volgende overzicht benoemen we de populairste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Goor (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of een duurzame samenleving? Woning Goor isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1375 per jaar. Onderstaand check je de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Goor. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3800)
€785
(€5650)
€1000
(€9850)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€265
(€2600)
€360
(€2850)
Spouwmuur€215
(€925)
€480
(€2475)
€885
(€3425)
HR++ glas€215
(€2475)
€325
(€3975)
€395
(€5200)
isolatie goor 7471

Plaatsen in de omgeving:

Bekende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Vragen voor een isolatiespecialist in Goor?

Waarom mijn woning in Goor isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een maatschappij als Eneco en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3500 en besparen tot €275 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grote investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. In de box hieronder tref je praktische info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Hornbach, Multimate, Hubo, Karwei. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hof van Twente

Dankzij opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15 procent van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Goor een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.hofvantwente.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Hof van Twente
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Goor. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Goor wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Goor voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Goor. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een comfortabel klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen