Isolatie Markelo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Markelo? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Met een aantal stappen als HR++ glas of isolatie van verwarmingsbuizen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina komen we met diverse informatie over isolatie Markelo. We bespreken thema’s als isolatie van buitenmuren en koudeval. Direct aan de slag? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-markelo-7475

 • De energienota gaat omlaag
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Kies voor een beter milieu
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7475
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje check jij de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Markelo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Markelo is goedkoop (rond de € 740 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €260 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten variëren rond €1925 en het bespaart circa €260 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, dekens, folie, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Markelo kost zo’n €4950. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1030. De besparing loopt op tot €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12000. Je profiteert van ong. €830 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we nog meer rendabele mogelijkheden. Hierna praten we over de interessantste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Markelo (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten of een energiezuinige samenleving? Woning Markelo isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 per jaar. Op deze website check je de totale prijs wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Markelo. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3850)
€585
(€6150)
€1200
(€8650)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€220
(€1850)
€390
(€2850)
Spouwmuur€215
(€1200)
€650
(€2225)
€820
(€3575)
HR++ glas€205
(€2300)
€275
(€3225)
€365
(€4500)
isolatie markelo 7475

Naburige plaatsen:

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Markelo?

Waarom mijn woning in Markelo isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Delta of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3300 en geeft een besparing van €210 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende activiteiten zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Hierna bekijk je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Hubo, Praxis, Multimate, Hornbach, Gamma, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hof van Twente

Via een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 25% van de kosten zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Markelo een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hofvantwente.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Hof van Twente
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Markelo. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Middels tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Markelo wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Markelo voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Markelo. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen resulteren in een aangenaam klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen