Isolatie Bentelo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Bentelo? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals je spouwmuur isoleren en isolatie van de dakkapel kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand komen we met belangrijke informatie over isolatie Bentelo. We staan stil bij vraagstukken over isolerende deuren en vocht in huis of vochtproblemen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-bentelo-7497

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een gezond wooncomfort
 • Vermindering Milieu-impact
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7497
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website vind je de interessantste onderdelen om een woning in Bentelo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bentelo is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 940 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €250 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn ongeveer €1925 en het bespaart flink geld, tot wel €265 p/jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, icynene, glaswol, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Bentelo kost ongeveer €5000. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12500. Het voordeel is pakweg €860 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook onderscheiden we nog een aantal alternatieve alternatieven. Hierna behandelen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Bentelo (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een groenere wereld? Woning Bentelo isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2050 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €925 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl vind je de totale kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Bentelo. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3450)
€855
(€4500)
€1240
(€8800)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€195
(€2300)
€320
(€2800)
Spouwmuur€270
(€1025)
€700
(€2525)
€865
(€3500)
HR++ glas€225
(€2950)
€270
(€3125)
€450
(€5200)
isolatie bentelo 7497

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Bentelo?

Waarom mijn woning in Bentelo isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Essent of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Overigens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3850 en geeft een besparing van €335 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide investeringen zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je nuttige informatie over het actuele aanbod. Te koop bij erkende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Hubo, Hornbach, Multimate, Formido. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hof van Twente

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg 20% van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Bentelo een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hofvantwente.nl voor opties in februari 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hof van Twente
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Bentelo. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Bentelo wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Bentelo voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Bentelo. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen