Isolatie Hengevelde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hengevelde? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via enkele acties als de schuur isoleren en deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je diverse informatie over isolatie Hengevelde. We gaan aan de slag met thema’s als isolatie van de vliering en isolatieplan. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-hengevelde-7496

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Meer warmte en minder vocht
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Hogere woningwaarde

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7496
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina bekijk jij de populairste acties om jouw woning in Hengevelde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hengevelde kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 880 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €230 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten bedragen zo’n €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hengevelde kost zo’n €5700. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1060. De besparing loopt op tot €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Hiermee bespaar je om en nabij €900 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Ook zien we diverse alternatieve oplossingen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hengevelde (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of wellicht een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Hengevelde isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2300 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €925 per jaar. Op deze pagina vind je de totale prijs in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Hengevelde. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4100)
€685
(€6750)
€940
(€8100)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€235
(€1700)
€395
(€3350)
Spouwmuur€270
(€1525)
€570
(€2525)
€940
(€3300)
HR++ glas€215
(€2250)
€305
(€4150)
€405
(€5075)
isolatie hengevelde 7496

Interessante Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Meer weten over de isolatiespecialist in Hengevelde?

Waarom mijn woning in Hengevelde isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Delta of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575 en besparen tot €260, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende maatregelen als dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hieronder bekijk je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Karwei, Praxis, Multimate, Formido. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hof van Twente

Via (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Ongeveer 25% van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Hengevelde een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hofvantwente.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hof van Twente
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Hengevelde. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Met de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Hengevelde wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, oude muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hengevelde voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Hengevelde. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een comfortabel leefklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen