Isolatie Delden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Delden? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld de gevel isoleren en radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Onderstaand lees je uiteenlopende informatie over isolatie Delden. Dit kan gaan om thema’s als vliering isoleren en koudebruggen. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-delden-7491

 • Interessante terugverdientijd
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7491
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna check je de meest toegepaste werkzaamheden om je woning in Delden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Delden kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 970 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €260 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De onkosten bedragen zo’n €1950 en het rendement ligt op zo’n €215 per jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Delden kost plusminus €4750. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. Het rendement is al snel €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Dit levert op om en nabij €770 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er verschillende alternatieve oplossingen. In onderstaande tekst benoemen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Delden (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een bewuste maatschappij? Woning Delden isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2875 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1050 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de hoogte van de investering in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Delden. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4200)
€605
(€7500)
€910
(€9650)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€245
(€2350)
€335
(€3250)
Spouwmuur€380
(€725)
€750
(€2275)
€850
(€3325)
HR++ glas€200
(€2750)
€335
(€4000)
€405
(€5000)
isolatie delden 7491

Plekken in de regio:

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

FAQ voor de isolatiespecialist in Delden?

Waarom mijn woning in Delden isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Greenchoice of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een gezond klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3200, waarbij u een besparing realiseert van €275, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Hierdoor check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse acties zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. In de box hieronder komen we met praktische info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Multimate, Gamma, Hornbach, Hubo, Praxis, Karwei. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Hof van Twente

Met hulp van subsidies wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa een kwart van de offerte mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Delden een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hofvantwente.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hof van Twente
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Delden. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Op basis van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Delden wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere enkel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Delden voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Delden. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een lekker warm huis en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen