Isolatie Ambt Delden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ambt Delden? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Via een paar maatregelen zoals de kruipruimte isoleren of schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hieronder bekijk je diverse informatie over isolatie Ambt Delden. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals de spouw isoleren en spuitisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-ambt-delden-7495

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Bescherm tegen vocht
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Voor iedere portemonnee
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7495
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf tref je de interessantste werkzaamheden om een woning in Ambt Delden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ambt Delden kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 880 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €285 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De kosten variëren rond €1825 en het resultaat is zo’n €200, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, folie, glaswol, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Ambt Delden kost ongeveer €4950. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1180. Het rendement is al snel €850 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €13200. Daarmee bespaar je pakweg €800, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande zien we verscheidene interessante oplossingen. In de volgende paragraaf beschrijven we de populairste vormen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Ambt Delden (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiezuinige samenleving? Woning Ambt Delden isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. Dat is dus al gauw €825 p/jaar. Op deze pagina kijken we naar de gemiddelde kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Ambt Delden. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per type zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4000)
€805
(€7050)
€1200
(€9100)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€295
(€2650)
€350
(€3450)
Spouwmuur€370
(€1075)
€740
(€1950)
€905
(€3225)
HR++ glas€230
(€2875)
€260
(€3275)
€355
(€5150)
isolatie ambt-delden 7495

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

FAQ voor de isolatiespecialist in Ambt Delden?

Waarom mijn woning in Ambt Delden isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Greenchoice en Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3775 en dat levert gemiddeld op €270 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Hierdoor komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse investeringen zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hierna ontdek je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Multimate, Karwei, Hubo, Formido. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hof van Twente

Door subsidies wordt woningisolatie nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 20 procent van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Ambt Delden een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hofvantwente.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Hof van Twente
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Ambt Delden. Ook interessant is de Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Geholpen door ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Ambt Delden wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ambt Delden voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Ambt Delden. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen