Isolatie Hoogblokland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hoogblokland? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels haalbare maatregelen als isolatie van de gevel of isolerende kozijnen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze website ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Hoogblokland. Dit kan gaan om topics als tochtstrips of tochtbanden en spouwanker. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-hoogblokland-4241

 • Elke maand besparen op energie
 • Een prettig klimaat in huis
 • Minder CO-2 belasting
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode4241
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna ontdek jij de aantrekkelijkste methodes om jullie woning in Hoogblokland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hoogblokland is interessant (rond de € 790 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €210 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De onkosten fluctueren rond de €1900 en de potentiële besparing ligt op €190 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hoogblokland kost om en nabij de €5100. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1060. De besparing loopt op tot €830 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €13400. Je profiteert van om en nabij €890, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we nog een aantal populaire werkzaamheden. Hierna behandelen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Hoogblokland (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en tegelijk een bewuste wereld? Woning Hoogblokland isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2700 m3. Dat is dus al gauw €1200 p/jaar. Op deze website berekenen we de totale kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Hoogblokland. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3800)
€745
(€6050)
€910
(€8650)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€275
(€2200)
€380
(€3550)
Spouwmuur€370
(€1050)
€730
(€1950)
€925
(€3475)
HR++ glas€230
(€2600)
€280
(€4250)
€445
(€4925)
isolatie hoogblokland 4241

Populaire Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Vragen voor een isolatiespecialist in Hoogblokland?

Waarom mijn woning in Hoogblokland isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Energiedirect en Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3725, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305 p/jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke klussen als isoleren van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. In de box hieronder tref je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Formido, Multimate, Praxis, Karwei, Gamma, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Giessenlanden

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg 20% van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Hoogblokland een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.giessenlanden.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Giessenlanden
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Hoogblokland. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Via de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Hoogblokland wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Hoogblokland voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Hoogblokland. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties hebben als resultaat een aangename leefomgeving en veel lagere gaskosten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen