Isolatie Arkel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Arkel? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een investering als isolatie van de vloer en isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand komen we met handige informatie over isolatie Arkel. We bespreken vraagstukken over muren isoleren en houten vloer isoleren. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-arkel-4241

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een gezond klimaat in huis
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Aantrekkelijke groene lening
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode4241
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand bekijk jij de meest toegepaste acties om jouw woning in Arkel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Arkel is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 880 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €210 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen bedragen zo’n €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €285, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, glaswol, folie, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Arkel kost ongeveer €5250. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13100. Dit levert op pakweg €770 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we allerlei rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de populairste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Arkel (juli 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en een groenere wereld? Woning Arkel isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2200 m3. Dat komt neer op €1050 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Arkel. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3500)
€655
(€4650)
€1130
(€8750)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€220
(€2100)
€390
(€3450)
Spouwmuur€260
(€1475)
€730
(€2350)
€920
(€3125)
HR++ glas€235
(€2975)
€340
(€3025)
€435
(€4825)
isolatie arkel 4241

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Meer weten over de isolatiespecialist in Arkel?

Waarom mijn woning in Arkel isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Delta en Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3700 en besparen tot €320 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Dan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige investeringen als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hieronder tref je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij grotere bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Karwei, Formido, Hubo, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Giessenlanden

Door een subsidie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 25% van de kosten mag je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Arkel een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.giessenlanden.nl voor de status in juli 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Giessenlanden
Het is evident: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Arkel. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Arkel wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, oude muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Arkel voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Arkel. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en veel minder stookkosten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen