Isolatie Schelluinen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Schelluinen? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en dakkapel isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina komen we met diverse informatie over isolatie Schelluinen. We staan stil bij items als plat dak isoleren en glaswol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-schelluinen-4209

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een gezonde leefomgeving
 • Duurzame investering
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode4209
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op deze website bekijk je de aantrekkelijkste stappen om jouw woning in Schelluinen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Schelluinen kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 980 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €210 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De onkosten fluctueren rond de €1950 en je bespaart al snel €230 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Schelluinen kost zo’n €4450. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12700. Het voordeel is ong. €960 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zien we meerdere alternatieve opties. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Schelluinen (mei 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of een groenere wereld? Woning Schelluinen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2850 m3. Dat is dus al gauw €1200 per jaar. Hieronder vind je de gemiddelde kosten in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Schelluinen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3200)
€585
(€4750)
€1160
(€8500)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€270
(€1650)
€300
(€3400)
Spouwmuur€180
(€950)
€490
(€2675)
€920
(€3325)
HR++ glas€205
(€2275)
€340
(€4150)
€450
(€4550)
isolatie schelluinen 4209

Bekende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Meer weten over de isolatiespecialist in Schelluinen?

Waarom mijn woning in Schelluinen isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een maatschappij als Greenchoice of Oxxio, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3475, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €295 per jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse werkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze pagina bekijk je praktische info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Gamma, Karwei, Hubo, Formido. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Giessenlanden

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 20% van de kosten kan je terugvragen.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Schelluinen een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.giessenlanden.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Giessenlanden
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Schelluinen. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met behulp van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Schelluinen wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Schelluinen voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Schelluinen. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een optimaal leefklimaat en flink lagere energiekosten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen