Isolatie Noordeloos

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Noordeloos? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouw en naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Hieronder komen we met uitgebreide informatie over isolatie Noordeloos. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals isolerende kozijnen en deuren en PIR isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-noordeloos-4225

 • Minder energielasten
 • Minder last van vocht
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode4225
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand achterhaal je de meest populaire stappen om jullie woning in Noordeloos te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Noordeloos kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 890 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €210 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De prijzen zijn zo’n €1975 en je bespaart al snel €255 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, glaswol, steenwol, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Noordeloos kost plusminus €5900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1070. De potentiële besparing ligt op €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €13300. Daarmee bespaar je om en nabij €770, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast noemen we diverse mogelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna beschrijven we de interessantste opties.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Noordeloos (juli 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en uiteraard een groenere toekomst? Woning Noordeloos isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2575 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 (jaarlijks). Hierna ontdek je de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Noordeloos. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4350)
€855
(€7500)
€1210
(€8850)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€190
(€2050)
€400
(€2700)
Spouwmuur€205
(€1625)
€490
(€2325)
€795
(€3450)
HR++ glas€200
(€2650)
€290
(€3950)
€390
(€4500)
isolatie noordeloos 4225

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Noordeloos?

Waarom mijn woning in Noordeloos isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Oxxio, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Verder neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3800, waarbij u een besparing realiseert van €310 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo check je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grote werkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een samenvatting van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Karwei, Hubo, Multimate, Formido, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Giessenlanden

Door te profiteren van een subsidie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 20% van de offerte mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Noordeloos een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.giessenlanden.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Giessenlanden
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren door je huis te isoleren. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Noordeloos. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Op basis van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Noordeloos wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Noordeloos voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Noordeloos. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen resulteren in een optimaal klimaat in huis en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen