Isolatie Hoornaar

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hoornaar? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als de binnengevel isoleren en isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder vind je bruikbare informatie over isolatie Hoornaar. We gaan aan de slag met thema’s als het dak isoleren en subsidie Isolatie mei 2024. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-hoornaar-4223

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Meer warmte en minder vocht
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Een warmere én stillere woning
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode4223
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna check jij de populairste methodes om een woning in Hoornaar te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hoornaar is financieel toegankelijk (rond de € 880 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €250 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten fluctueren rond de €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €200, ieder jaar weer. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hoornaar kost doorgaans €5250. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €950. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Dit levert op pakweg €880 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens onderscheiden we nog meer aantrekkelijke mogelijkheden. In de volgende paragraaf benoemen we de populairste alternatieven.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hoornaar (mei 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en uiteraard een energiezuinige samenleving? Woning Hoornaar isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2500 m3. Dat komt neer op €975 op jaarbasis. Hierna calculeren we de kosten (bij benadering) als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Hoornaar. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3500)
€665
(€6350)
€1180
(€8250)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€210
(€1550)
€375
(€2900)
Spouwmuur€370
(€1025)
€700
(€2150)
€795
(€3050)
HR++ glas€225
(€2350)
€315
(€3125)
€445
(€4750)
isolatie hoornaar 4223

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Hoornaar?

Waarom mijn woning in Hoornaar isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Nuon, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Mede zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3425 en dat levert gemiddeld op €215 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende klussen zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze website vind je meer info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Multimate, Gamma, Hornbach, Formido, Praxis, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Giessenlanden

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 20 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Hoornaar een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.giessenlanden.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Giessenlanden
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Hoornaar. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Door onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hoornaar wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn enkel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hoornaar voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Hoornaar. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een optimaal leefklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen