Isolatie Giessenburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Giessenburg? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur en schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand check je diverse informatie over isolatie Giessenburg. We zoomen in op items als isolatie van de schuur en steenwol Isolatie. Meteen besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-giessenburg-3381

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Minder tocht in huis
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Stiller in de woning
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode3381
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl tref jij de meest interessante methodes om je woning in Giessenburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Giessenburg is interessant (gemiddeld zo’n € 770 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €220 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten variëren rond €1950 en de winst ligt rond de €195 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, folie, dekens, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Giessenburg kost je zo’n €4550. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €13500. Daarmee bespaar je grofweg €780 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande kennen we diverse mogelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst behandelen we de populairste vormen.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Giessenburg (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijk een duurzame maatschappij? Woning Giessenburg isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2650 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1450 per jaar. Op isolatierevolutie.nl komen we met de totale kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Giessenburg. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3250)
€655
(€5900)
€1120
(€9450)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€255
(€1550)
€305
(€2950)
Spouwmuur€370
(€1150)
€570
(€2575)
€855
(€3350)
HR++ glas€230
(€2025)
€325
(€3475)
€400
(€4650)
isolatie giessenburg 3381

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Giessenburg?

Waarom mijn woning in Giessenburg isoleren?

Een goede woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Essent en Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een aangename leefomgeving en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3100 en besparen tot €285 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande maatregelen als isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Onderstaand check je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Karwei, Praxis, Hornbach, Multimate. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Giessenlanden

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 25% van de onkosten mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Giessenburg een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.giessenlanden.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Giessenlanden
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Giessenburg. Ook interessant is de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Dankzij de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Giessenburg wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Met een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, oude muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Giessenburg voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Giessenburg. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een gezond leefklimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen