Isolatie Drogteropslagen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Drogteropslagen? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld binnenmuren isoleren en isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina vind je belangrijke informatie over isolatie Drogteropslagen. Dit gaan om bijvoorbeeld items als isolatie van muren en stappenplan woningisolatie. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-drogteropslagen-7705

 • Forse besparing mogelijk
 • Aangenamer wonen
 • Kies voor een beter milieu
 • Je kunt klein beginnen
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7705
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand ontdek je de meest rendabele acties om een woning in Drogteropslagen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt warmte beter vast, en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Drogteropslagen is goedkoop (ongeveer € 740 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €255 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €285 op jaarbasis. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Drogteropslagen kost zo’n €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1080. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11400. De winst is ongeveer €830 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we nog enkele mogelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest populaire vormen.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Drogteropslagen (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of wellicht een energiezuinige toekomst? Woning Drogteropslagen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2500 m3. Dat komt neer op €1050 per jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Drogteropslagen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per optie zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3100)
€845
(€7400)
€1160
(€8150)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€210
(€1850)
€335
(€3200)
Spouwmuur€260
(€825)
€460
(€2275)
€825
(€3675)
HR++ glas€195
(€2150)
€325
(€4300)
€440
(€5350)
isolatie drogteropslagen 7705

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Drogteropslagen?

Waarom mijn woning in Drogteropslagen isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Essent of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3475 en dat levert gemiddeld op €245 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Dan check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse acties zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Onderstaand tref je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Formido, Multimate, Hubo, Gamma, Karwei, Hornbach. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Wolden

Met behulp van een subsidie wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 15 procent van de onkosten zijn terug te vragen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Drogteropslagen een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dewolden.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket De Wolden
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Drogteropslagen. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Dankzij het advies hieronder creëer je een isolatieplan Drogteropslagen wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Drogteropslagen voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Drogteropslagen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties leiden tot een prettig leefklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen