Isolatie Kerkenveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Kerkenveld? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen als de kruipruimte isoleren of radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl lees je belangrijke informatie over isolatie Kerkenveld. Je komt meer te weten over onderwerpen als de binnengevel isoleren en ventilatie. Meteen besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-kerkenveld-7926

 • Elke maand besparen op energie
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Minder CO-2 belasting
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7926
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Hierna vind jij de interessantste toepassingen om jullie woning in Kerkenveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Kerkenveld is interessant beginnend bij € 910 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten liggen rond €1975 en het resultaat is zo’n €195 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Kerkenveld kost ongeveer €4500. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €960. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13000. Dit levert op grofweg €870, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we nog meer mogelijke mogelijkheden. Hierna benoemen we de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kerkenveld (februari 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een bewuste toekomst? Woning Kerkenveld isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2000 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 p/jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Kerkenveld. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3450)
€885
(€6900)
€1110
(€9050)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€230
(€1900)
€350
(€2850)
Spouwmuur€355
(€1400)
€660
(€2000)
€780
(€3575)
HR++ glas€225
(€2550)
€310
(€3325)
€395
(€4925)
isolatie kerkenveld 7926

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Kerkenveld?

Waarom mijn woning in Kerkenveld isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf als Essent of Nuon, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Mede zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3950 en besparen tot €255 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op die manier ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze pagina check je praktische info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Praxis, Multimate, Karwei, Hornbach, Formido. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente De Wolden

Door een subsidie wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 25 procent van de offerte mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Kerkenveld een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dewolden.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Wolden
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Kerkenveld. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Kerkenveld wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Door een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Kerkenveld voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Kerkenveld. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een comfortabel klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen