Isolatie Veeningen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Veeningen? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de zolder en isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl vind je uitgebreide informatie over isolatie Veeningen. We bespreken vraagstukken over HR++ glas en glaswol. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-veeningen-7958

 • Een fors lagere energierekening
 • Een optimale leefomgeving
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Voor elk budget
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7958
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf bekijk jij de interessantste stappen om een woning in Veeningen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Veeningen is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 770 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €210 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De tarieven bedragen zo’n €1875 en het resultaat is zo’n €260 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Veeningen kost om en nabij de €5750. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1080. De potentiële besparing ligt op €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. Je profiteert van circa €850 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er allerlei interessante alternatieven. Hierna bediscussiëren we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Veeningen (april 2024)?

Wil jij lagere energielasten en een energiebewuste wereld? Woning Veeningen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2175 m3. De besparing komt neer op €975 per 12 maanden. Hierna check je de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Veeningen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4300)
€795
(€4850)
€1110
(€8750)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€210
(€2300)
€340
(€2800)
Spouwmuur€200
(€1200)
€660
(€2375)
€920
(€3325)
HR++ glas€235
(€2050)
€310
(€3550)
€400
(€5375)
isolatie veeningen 7958

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Meer weten over de isolatiespecialist in Veeningen?

Waarom mijn woning in Veeningen isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Energiedirect of Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3300, waarbij u een besparing realiseert van €345 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan ziet u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide investeringen als gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Hubo, Formido, Multimate, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente De Wolden

Dankzij een subsidie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet een kwart van de kosten mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Veeningen een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dewolden.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket De Wolden
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Veeningen. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Veeningen wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Onder andere geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Veeningen voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Veeningen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen