Isolatie Linde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Linde? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels enkele acties als vliering isoleren en radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand vind je belangrijke informatie over isolatie Linde. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over schuimstrips en R-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-linde-7925

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Speciale groene leningen
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7925
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje zie je de meest populaire onderdelen om jouw woning in Linde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Linde kan erg voordelig (plusminus € 920 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €190 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten fluctueren rond de €1850 en je profiteert van een besparing tot wel €245 per jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, chips, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Linde kost zo’n €4850. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1000. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11800. Het rendement is ongeveer €950 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we nog een aantal mogelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna bespreken we de populairste alternatieven.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Linde (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of een energiebewuste samenleving? Woning Linde isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2200 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal komen we met de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Linde. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3950)
€875
(€4750)
€1250
(€8400)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€215
(€2550)
€375
(€3100)
Spouwmuur€330
(€875)
€560
(€2800)
€935
(€3250)
HR++ glas€220
(€2600)
€280
(€3200)
€405
(€5025)
isolatie linde 7925

Bekende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Linde?

Waarom mijn woning in Linde isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Nuon, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een comfortabel wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Verder geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3725 en geeft een besparing van €225 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke acties zoals isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze pagina check je een handig overzicht van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Hubo, Karwei, Formido, Multimate, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Wolden

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 25 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Linde een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dewolden.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Wolden
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Linde. Andere opties zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Aan de hand van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Linde wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Linde voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Linde. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties leiden tot een aangenaam klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen