Isolatie Ruinerwold

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Ruinerwold? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een aantal stappen zoals plat dak isoleren en isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl lees je uiteenlopende informatie over isolatie Ruinerwold. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolatie van de vloer en koudeval. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-ruinerwold-7961

 • Minder energielasten
 • Temperatuur in eigen hand
 • Groene investering
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7961
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand lees jij de meest populaire acties om jullie woning in Ruinerwold te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ruinerwold is goedkoop (om en nabij de € 880 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €260 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn ongeveer €1625 en het resultaat is zo’n €235 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Ruinerwold kost je zo’n €4800. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1200. Het rendement is al snel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. Dit levert op plusminus €980 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we allerlei mogelijke oplossingen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest rendabele vormen.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Ruinerwold (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of een duurzame toekomst? Woning Ruinerwold isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2175 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl vind je de hoogte van de investering in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Ruinerwold. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3450)
€645
(€6550)
€1220
(€9900)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€185
(€1750)
€305
(€3050)
Spouwmuur€225
(€950)
€420
(€2300)
€920
(€3225)
HR++ glas€230
(€2275)
€265
(€4200)
€430
(€5400)
isolatie ruinerwold 7961

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Ruinerwold?

Waarom mijn woning in Ruinerwold isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij als Greenchoice of Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3200, dat betekent een winst van 265 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op die manier wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige werkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hieronder vind je meer info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Gamma, Karwei, Multimate, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Wolden

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 25 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Ruinerwold een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dewolden.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Wolden
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Ruinerwold. Bekijk ook eens Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Middels het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Ruinerwold wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, gammele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Ruinerwold voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Ruinerwold. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen bieden jou een aangenaam en prettig klimaat en veel minder stookkosten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen