Isolatie de Wijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in de Wijk? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Via haalbare maatregelen als isolatie van de kruipruimte of isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl ontdek je uitgebreide informatie over isolatie de Wijk. We staan stil bij items als isolerende kozijnen en subsidie Isolatie juni 2024. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-de-wijk-7957

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder uitstoot van CO2
 • Kan snel aangebracht worden
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7957
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand ontdek jij de interessantste stappen om jullie woning in de Wijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in de Wijk is interessant (vanaf € 920 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven liggen rond €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €210 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, chips, PUR schuim, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in de Wijk kost doorgaans €5850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €950. Je energiekosten dalen flink, tot wel €690 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12300. Daarmee bespaar je plusminus €820 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook zien we diverse interessante uitvoeringen. In onderstaande tekst behandelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in de Wijk (juni 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en ook een groenere maatschappij? Woning de Wijk isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2250 m3. De besparing komt neer op €1300 per jaar. Op deze website kijken we naar de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in de Wijk. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3200)
€735
(€5550)
€980
(€9750)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€285
(€2650)
€370
(€3300)
Spouwmuur€295
(€750)
€550
(€2550)
€820
(€3200)
HR++ glas€245
(€2100)
€280
(€3125)
€375
(€5375)
isolatie de-wijk 7957

Bekende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in de Wijk?

Waarom mijn woning in de Wijk isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Energiedirect en Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3550, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse klussen zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze pagina tref je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Formido, Hubo, Hornbach, Multimate. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente De Wolden

Mede door opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg 20% van de factuur mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in de Wijk extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dewolden.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Wolden
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in de Wijk. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan de Wijk wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in de Wijk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in de Wijk. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen leiden tot een aangenaam leefklimaat en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen