Isolatie Gastel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Gastel? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een aantal stappen zoals HR++ glas of kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze website tref je uiteenlopende informatie over isolatie Gastel. We staan stil bij items als tochtstrips of tochtbanden en stappenplan woningisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-gastel-6028

 • Uitstekend rendement
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Beperking geluiden van buiten
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6028
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl check jij de populairste werkzaamheden om jullie woning in Gastel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Gastel kan erg voordelig (al vanaf € 810 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €280 per jaar (prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De prijzen bedragen zo’n €1875 en je profiteert van een besparing tot wel €190 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Gastel kost plusminus €4850. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. De potentiële besparing ligt op €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Dit levert op om en nabij €810, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande kennen we meerdere rendabele mogelijkheden. Hieronder beoordelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Gastel (maart 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige gemeenschap? Woning Gastel isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €975 (jaarlijks). Op deze website vind je de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Gastel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3850)
€875
(€4800)
€1120
(€9200)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€260
(€1600)
€330
(€3100)
Spouwmuur€200
(€1025)
€450
(€2300)
€920
(€3300)
HR++ glas€195
(€2125)
€280
(€3075)
€380
(€5150)
isolatie gastel 6028

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Gastel?

Waarom mijn woning in Gastel isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3675, waarbij u een besparing realiseert van €345 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige maatregelen als dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Te koop bij erkende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Praxis, Gamma, Karwei, Hornbach. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Cranendonck

Dankzij opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg een kwart van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Gastel een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.cranendonck.nl voor de status in maart 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Cranendonck
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Gastel. Bekijk ook eens de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Door de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Gastel wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Gastel voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Gastel. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen