Isolatie Budel-Schoot

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Budel-Schoot? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een isolatiemaatregel zoals isolatie binnenkant gevel of isolerende kozijnen kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal check je diverse informatie over isolatie Budel-Schoot. Je komt meer te weten over zaken als isolatie van de vloer en schijntocht. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-budel-schoot-6023

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Milieubewuste keuze
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6023
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf check je de meest toegepaste stappen om een woning in Budel-Schoot te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Budel-Schoot is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 800 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €240 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €225 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, glaswol, folie, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Budel-Schoot kost +/- €5500. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1000. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12000. De winst is plusminus €770 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er nog enkele rendabele mogelijkheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Budel-Schoot (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijkertijd een duurzame wereld? Woning Budel-Schoot isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2175 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1250 p/jaar. Hierna vind je de totale prijs op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Budel-Schoot. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3050)
€745
(€7000)
€1130
(€9600)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€265
(€1550)
€325
(€3150)
Spouwmuur€285
(€1125)
€460
(€2175)
€865
(€3100)
HR++ glas€200
(€2925)
€295
(€3550)
€405
(€5175)
isolatie budel-schoot 6023

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Budel-Schoot?

Waarom mijn woning in Budel-Schoot isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Engie of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Ook merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3350 en geeft een besparing van €210 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse maatregelen als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Gamma, Hornbach, Karwei, Praxis, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Cranendonck

Door de ondersteuning van subsidies wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet een kwart van de offerte mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Budel-Schoot een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.cranendonck.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Cranendonck
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Budel-Schoot. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Via de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Budel-Schoot wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Budel-Schoot voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Budel-Schoot. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties resulteren in een warm en comfortabel huis en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen