Isolatie Budel-Dorplein

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Budel-Dorplein? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld bodemisolatie en deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna lees je belangrijke informatie over isolatie Budel-Dorplein. We zoomen in op items als dubbel glas en purschuim. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-budel-dorplein-6024

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Minder vervuiling
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6024
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl check je de interessantste acties om je woning in Budel-Dorplein te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Budel-Dorplein is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 860 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €270 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn zo’n €1750 en je bespaart al snel €230 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Budel-Dorplein kost om en nabij de €5700. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1100. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Dit levert op plusminus €870 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder zijn er meerdere aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Budel-Dorplein (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of wellicht een bewuste maatschappij? Woning Budel-Dorplein isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2350 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1450 op jaarbasis. Onderstaand tref je de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Budel-Dorplein. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4050)
€625
(€5550)
€1040
(€9050)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€175
(€2000)
€340
(€3450)
Spouwmuur€395
(€1050)
€420
(€2050)
€855
(€3100)
HR++ glas€195
(€2100)
€310
(€3200)
€370
(€5100)
isolatie budel-dorplein 6024

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Vragen voor een isolatiespecialist in Budel-Dorplein?

Waarom mijn woning in Budel-Dorplein isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Greenchoice en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Mede merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3150 en besparen tot €265 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide activiteiten zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze website lees je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Praxis, Formido, Gamma, Multimate, Karwei, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Cranendonck

Door een subsidie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet een kwart van de factuur mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Budel-Dorplein een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.cranendonck.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Cranendonck
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Budel-Dorplein. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Budel-Dorplein wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Budel-Dorplein voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Budel-Dorplein. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een prettig leefklimaat en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen