Isolatie Maarheeze

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Maarheeze? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een isolatiemaatregel als isolatie van platte dak en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Hieronder bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Maarheeze. Denk aan items als isolatie van platte dak en XPS Isolatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-maarheeze-6026

 • Besparen op energiekosten
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Vermindering Milieu-impact
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6026
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop achterhaal je de aantrekkelijkste manieren om je woning in Maarheeze te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Maarheeze is betaalbaar (vanaf € 760 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De onkosten zijn zo’n €1925 en de winst ligt rond de €270 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Maarheeze kost doorgaans €4800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1130. De potentiële besparing ligt op €760 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. Het rendement is circa €930, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we nog enkele mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Maarheeze (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of een groenere samenleving? Woning Maarheeze isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2700 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1200 per jaar. Op deze website kijken we naar de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Maarheeze. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3150)
€715
(€5300)
€1070
(€8450)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€250
(€2350)
€300
(€3500)
Spouwmuur€230
(€950)
€450
(€1900)
€850
(€3600)
HR++ glas€225
(€2225)
€260
(€3400)
€435
(€4925)
isolatie maarheeze 6026

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Maarheeze?

Waarom mijn woning in Maarheeze isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3650, waarbij u een besparing realiseert van €235 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Op basis daarvan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige investeringen als dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op deze pagina bekijk je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Multimate, Karwei, Hornbach, Formido. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Cranendonck

Door een subsidie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de onkosten mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Maarheeze een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.cranendonck.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Cranendonck
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Maarheeze. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Dankzij het advies hieronder creëer je een isolatieplan Maarheeze wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere geen HR++ glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Maarheeze voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Maarheeze. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een comfortabel leefklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen