Isolatie Budel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Budel? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Via enkele acties zoals spouwmuurisolatie en isolatie van verwarmingsbuizen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Budel. Je kunt denken aan topics als buisisolatie en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-budel-6021

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een gezond wooncomfort
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Brandbeschermend
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6021
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf bekijk je de meest rendabele manieren om je woning in Budel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Budel is financieel toegankelijk (om en nabij de € 960 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten fluctueren rond de €1800 en het bespaart circa €215 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Budel kost plusminus €4500. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1130. De potentiële besparing ligt op €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12500. Het rendement is zo’n €890, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er diverse aantrekkelijke opties. In onderstaande tekst bespreken we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Budel (mei 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of wellicht een duurzame samenleving? Woning Budel isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2075 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 per 12 maanden. Hierna calculeren we de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Budel. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per doel tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4100)
€725
(€7200)
€960
(€8050)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€240
(€1800)
€400
(€3000)
Spouwmuur€195
(€1675)
€690
(€2750)
€850
(€3450)
HR++ glas€220
(€2700)
€300
(€4075)
€370
(€5025)
isolatie budel 6021

Actuele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Budel?

Waarom mijn woning in Budel isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een maatschappij als Greenchoice of Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3725, waarbij u een besparing realiseert van €300 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Dan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande klussen als isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze website komen we met een handig overzicht van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Praxis, Multimate, Gamma, Hornbach, Formido. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Cranendonck

Door subsidies wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20% van de factuur krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Budel een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.cranendonck.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Cranendonck
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Budel. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Dankzij het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Budel wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Via een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Budel voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Budel. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een gezond klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen