Isolatie Soerendonk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Soerendonk? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak of isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna check je bruikbare informatie over isolatie Soerendonk. Je kunt denken aan items als isolatie van de bodem en ventilatieroosters. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-soerendonk-6027

 • Elke maand besparen op energie
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Minder CO-2 belasting
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6027
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina vind je de meest rendabele onderdelen om een woning in Soerendonk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Soerendonk kan zeer goedkoop (ongeveer € 740 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €225 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn gemiddeld €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €245, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Soerendonk kost ongeveer €5250. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €970. De besparing loopt op tot €710 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11100. Het voordeel is grofweg €770, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we diverse alternatieve vormen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest rendabele vormen.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Soerendonk (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en een energiezuinige wereld? Woning Soerendonk isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2300 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 p/jaar. Op deze website check je de totale prijs als je kiest voor een isolatiebedrijf in Soerendonk. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3950)
€875
(€7500)
€1050
(€9900)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€215
(€2650)
€345
(€3350)
Spouwmuur€360
(€1050)
€670
(€2325)
€875
(€3400)
HR++ glas€210
(€1900)
€275
(€3150)
€410
(€4800)
isolatie soerendonk 6027

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Soerendonk?

Waarom mijn woning in Soerendonk isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect of Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €4000 en dat levert gemiddeld op €265 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Onderstaand lees je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Multimate, Hornbach, Formido, Praxis, Karwei, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Cranendonck

Met behulp van (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 25% van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Soerendonk extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.cranendonck.nl voor opties in mei 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Cranendonck
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Soerendonk. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Soerendonk wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Soerendonk voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Soerendonk. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen