Isolatie Westmaas

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Westmaas? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een paar maatregelen als isolatie van de spouw en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna lees je handige informatie over isolatie Westmaas. Dit kan gaan om zaken als isolatie van de schuur en vocht in huis of vochtproblemen. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-westmaas-3273

 • Elke maand besparen op energie
 • Minder tocht in huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Weinig geluid in de woning
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3273
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand ontdek jij de populairste werkzaamheden om jullie woning in Westmaas te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Westmaas is goedkoop (gemiddeld zo’n € 910 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €215 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten variëren rond €1975 en je bespaart al snel €280 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Westmaas kost ongeveer €4550. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Het voordeel is plusminus €970, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we nog meer alternatieve opties. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest rendabele vormen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Westmaas (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een duurzame wereld? Woning Westmaas isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2050 m3. Dat is dus al gauw €850 per jaar. Hieronder tref je de gemiddelde kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Westmaas. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4100)
€865
(€5950)
€1240
(€9550)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€260
(€2150)
€300
(€3350)
Spouwmuur€250
(€1150)
€540
(€2800)
€860
(€3000)
HR++ glas€225
(€2775)
€300
(€3250)
€450
(€5050)
isolatie westmaas 3273

Populaire Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Westmaas?

Waarom mijn woning in Westmaas isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3625 en geeft een besparing van €275 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse klussen als gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Karwei, Multimate, Hubo, Formido. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Binnenmaas

Door de ondersteuning van subsidies wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 25 procent van de offerte krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Westmaas een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.binnenmaas.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Binnenmaas
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Westmaas. Bekijk ook eens GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Op basis van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Westmaas wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Westmaas voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Westmaas. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een optimaal klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen