Isolatie s-Gravendeel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in s-Gravendeel? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals je dak isoleren en isolatie van de dakkapel kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website ontdek je belangrijke informatie over isolatie s-Gravendeel. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie en houtwol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-s-gravendeel-3295

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Minder CO-2 belasting
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3295
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop zie je de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in s-Gravendeel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in s-Gravendeel kan zeer goedkoop (plusminus € 950 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €250 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn gemiddeld €2000 en het bespaart circa €280 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, steenwol, glaswol, folie. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in s-Gravendeel kost je zo’n €4450. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1160. Het rendement is al snel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11200. Je profiteert van pakweg €810 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook zien we verscheidene interessante oplossingen. In de volgende paragraaf benoemen we de populairste oplossingen.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in s-Gravendeel (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiebewuste samenleving? Woning s-Gravendeel isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2150 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1150 per jaar. Onderstaand komen we met de hoogte van de investering wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in s-Gravendeel. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4100)
€625
(€7300)
€1090
(€8700)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€265
(€1700)
€335
(€2700)
Spouwmuur€290
(€900)
€610
(€2225)
€825
(€3050)
HR++ glas€240
(€2375)
€335
(€3425)
€440
(€5300)
isolatie s-gravendeel 3295

Bekende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Vragen voor een isolatiespecialist in s-Gravendeel?

Waarom mijn woning in s-Gravendeel isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco en Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een comfortabel leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3725, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grote investeringen als isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Onderstaand komen we met kort & bondige info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Hornbach, Gamma, Karwei, Formido. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Binnenmaas

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 25% van de kosten zijn terug te vragen.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in s-Gravendeel een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.binnenmaas.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Binnenmaas
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in s-Gravendeel. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? D.m.v. de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan s-Gravendeel wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in s-Gravendeel voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in s-Gravendeel. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangename warme woning en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen