Isolatie Maasdam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Maasdam? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Met een investering als spouwmuurisolatie of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl lees je uitgebreide informatie over isolatie Maasdam. We gaan aan de slag met zaken als isolatie van de dakkapel en energiebespaarlening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-maasdam-3299

 • Een flink lagere energierekening
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Duurzame investering
 • Minder last van lawaai van straat
 • Veel lokale specialisten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3299
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl tref jij de interessantste acties om je woning in Maasdam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Maasdam is financieel toegankelijk (ongeveer € 930 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €265 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn gemiddeld €1850 en het rendement ligt op zo’n €255 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Maasdam kost plusminus €4700. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12100. Het voordeel is om en nabij €910 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens zien we allerlei mogelijke vormen. Hieronder praten we over de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Maasdam (juli 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een energiezuinige gemeenschap? Woning Maasdam isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2450 m3. Dat komt neer op €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder tref je de gemiddelde kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Maasdam. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3800)
€745
(€6050)
€1080
(€9000)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€240
(€2600)
€300
(€3100)
Spouwmuur€255
(€800)
€740
(€2550)
€840
(€3300)
HR++ glas€230
(€2100)
€340
(€4050)
€385
(€4775)
isolatie maasdam 3299

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Maasdam?

Waarom mijn woning in Maasdam isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3550, waarbij u een besparing realiseert van €225 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande investeringen als gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze pagina tref je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Te koop bij de betere bouwmarkt als Hubo, Formido, Gamma, Karwei, Praxis, Multimate. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Binnenmaas

Met behulp van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 25% van de factuur krijg je weer terug.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Maasdam een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.binnenmaas.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Binnenmaas
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Maasdam. Bekijk ook eens de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Middels het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Maasdam wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, traditionele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Maasdam voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Maasdam. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een fijn en comfortabel binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen