Isolatie Heinenoord

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Heinenoord? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met haalbare maatregelen zoals spouwmuren isoleren of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina vind je uiteenlopende informatie over isolatie Heinenoord. We bespreken thema’s als isolatie van de spouw en cellulose isolatie. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-heinenoord-3274

 • Besparen op energiekosten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Een duurzame oplossing
 • Ook geluidsdicht
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3274
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf vind jij de meest toegepaste manieren om jouw woning in Heinenoord te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Heinenoord is interessant (gemiddeld zo’n € 790 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €240 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €255 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Heinenoord kost ongeveer €4950. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1100. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Je profiteert van grofweg €790, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we nog meer interessante werkzaamheden. In het gedeelte hierna praten we over de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Heinenoord (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en een bewuste gemeenschap? Woning Heinenoord isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. Dat komt neer op €1025 per jaar. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Heinenoord. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3200)
€825
(€5000)
€1220
(€9850)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€205
(€2600)
€300
(€3200)
Spouwmuur€385
(€1050)
€460
(€2300)
€845
(€3350)
HR++ glas€205
(€2850)
€335
(€3575)
€440
(€4750)
isolatie heinenoord 3274

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Heinenoord?

Waarom mijn woning in Heinenoord isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een gezonde leefomgeving en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3100, waarbij u een besparing realiseert van €315 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige acties als isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze website check je kort & bondige info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Praxis, Hornbach, Gamma, Karwei, Formido, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Binnenmaas

Door (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 20% van de kosten mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Heinenoord een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.binnenmaas.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Binnenmaas
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Heinenoord. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Middels onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Heinenoord wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Via een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is enkel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Heinenoord voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Heinenoord. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties bieden sowieso een warm en comfortabel huis en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen