Isolatie Mijnsheerenland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Mijnsheerenland? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? D.m.v. haalbare maatregelen als de spouwmuur isoleren of isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal check je uitgebreide informatie over isolatie Mijnsheerenland. Dit gaan om bijvoorbeeld items als kieren dichten en purschuim. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-mijnsheerenland-3271

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Een warmere én stillere woning
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3271
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand tref jij de interessantste stappen om jouw woning in Mijnsheerenland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Mijnsheerenland kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 950 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €240 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De kosten liggen rond €1825 en het bespaart flink geld, tot wel €235 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Mijnsheerenland kost doorgaans €4700. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. De besparing loopt op tot €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Het rendement is grofweg €820 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Ook zien we nog enkele rendabele uitvoeringen. Hieronder vermelden we de populairste vormen.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Mijnsheerenland (juli 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste maatschappij? Woning Mijnsheerenland isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2425 m3. Dat komt neer op €1100 (jaarlijks). Op deze pagina berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Mijnsheerenland. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4300)
€595
(€7300)
€940
(€8950)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€250
(€1750)
€320
(€2950)
Spouwmuur€350
(€1375)
€510
(€2150)
€785
(€3325)
HR++ glas€250
(€2850)
€335
(€3925)
€395
(€5000)
isolatie mijnsheerenland 3271

Professionele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Mijnsheerenland?

Waarom mijn woning in Mijnsheerenland isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Essent of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3425 en dat bespaart tot €210 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande maatregelen als isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Onderstaand bekijk je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Hubo, Gamma, Hornbach, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Binnenmaas

Met hulp van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Mijnsheerenland een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.binnenmaas.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Binnenmaas
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Mijnsheerenland. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Mijnsheerenland wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Mijnsheerenland voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Mijnsheerenland. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties leiden tot een aangenaam binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen